Over ons

Heteren kalkzandsteen verzorgt jaarlijks tientallen grote en kleinere projecten voor meer dan 50 Nederlandse bouwondernemingen. Dagelijks werken gemiddeld meer dan 70 medewerkers op de projecten in heel Midden Nederland. De dagelijkse leiding is in handen van Jan van Heteren en Jan Willem Schild.

In 1993 is Jan van Heteren als kalkzandsteenlijmer gestart met zijn eigen onderneming. De onderneming is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van lijmwerken in Midden-Nederland.

Vanaf 2000 heeft Heteren kalkzandsteen zich verder ontwikkeld van traditioneel lijmbedrijf naar all-in leverancier van totaaloplossingen. Met de komst van Jan Willem Schild verzorgt het bedrijf in toenemende mate het projectbeheer op het bouwproces van alle kalkzandsteen gerelateerde werkzaamheden. Voorbeelden hiervan zijn het innovatieve HEKZA® concept en de all-in aanpak van Casco Ruwbouw. Hiermee is de gewenste oplevering en de hele coördinatie nu in één hand geborgd.

Het bedrijf is gevestigd in een bedrijfspand aan de Matena 3 in Papendrecht. Naast een kantoor beschikt Heteren kalkzandsteen over meerdere opslagruimtes voor relevante eigen materialen en materieel.

Missie

De traditionele bouw is (te) complex georganiseerd. Er zijn veel partijen betrokken en de onderlinge afstemming is verre van optimaal, waardoor de faalkosten en (soms onzichtbare) begeleidingskosten te hoog zijn. Dat vinden wij zonde. Wij geloven dat wij als specialisten in het verwerken van kalkzandsteen kunnen bijdragen aan het verminderen van deze kosten. 

Daarom hebben wij HEKZA® ontwikkeld: de kalksteentotaaloplossing. Na de succesvolle introductie is HEKZA® uitgebreid met de montage van de betonvloeren. Hiermee versimpelen wij het ruwbouwproces verder voor de opdrachtgever en dalen de faalkosten, risico's en beheerkosten.

Kernwaarden

Wij werken vanuit een aantal kernwaarden met onze klanten, partners, leveranciers en medewerkers voor goede resultaten op korte en lange termijn.

1. Ontzorgend.
Wij ontzorgen onze klanten en leverancier, waarbij wij een betrouwbare partner voor alle betrokkenen zijn. Wij behandelen onze leveranciers alsof het onze eigen medewerkers zijn. Wij regelen alles dus gewoon goed.

2. Innovatief.
Wij staan altijd open voor verbeteringen in onze dienstverlening en in het proces. Wij kijken vanuit verschillende kanten naar oplossingen voor problemen of kansen op verbetering. Hieruit zijn al diverse innovaties ontstaan, zoals HEKZA® en PREFAKZ®.

3. Vakmanschap.
Wij houden van ons vak, al meer dan 25 jaar. Wij kennen ons vak, onze leveranciers en onze klanten, hun wensen, mogelijkheden en de beperkingen. Hierdoor kunnen wij op een juiste wijze en met trots ons vak uitoefenen.

4. Veilig.
Wij willen dat alles goed geregeld is, daar wordt iedereen tenslotte blij van. Veilig werken voor alle betrokkenen is de minimale voorwaarde. Prettig en goed werken is ons doel.

5. Daadkrachtig.
Omdat wij weten waarover het gaat, nemen we snel besluiten. Daarmee voorkomen we vertraging in het bouwproces, wat weer tot hoge kosten kan leiden. Wij zijn denkers die doen, omdat het werk gewoon lekker door moet gaan.

6. Resultaatgericht.
Wij gedragen ons als ondernemers met een helder doel en denken in oplossingen. Hierbij staat het resultaat voor onze klant en alle betrokkenen centraal. Een noodzakelijk rendement en een hoge klanttevredenheid zorgen voor continuïteit van onze onderneming.

Ons team

Jan van Heteren en Jan Willem Schild zijn het directe aanspreekpunt voor de verkoop en dienstverlening. Bert Oosterom is als uitvoerder actief op de projecten. Op kantoor verzorgt Nikki Kraal de algehele administratieve ondersteuning en overige werkzaamheden.

Jan van Heteren

Jan is ruim 30 jaar actief in het verlijmen van kalkzandsteen. Zijn doortastende werkwijze wordt al jarenlang door vele klanten gewaardeerd om de hoge kwaliteit en klantgerichtheid. Met zijn innovatieve en onderscheidende aanpak was hij verantwoordelijk voor de marktintroductie van HEKZA®. Daarnaast is Jan een belangrijke motor achter zusterbedrijf PREFAKZ, dat in 2019 is gestart met prefab kalkzandsteenwanden.

jan@heterenkalkzandsteen.nl

Jan Willem Schild

Jan Willem is al ruim 15 jaar werkzaam in de bouw. Hij is in 2014 gestart als zelfstandig aannemer. Sinds 2016 is hij mede-eigenaar van Heteren kalkzandsteen. Hij is verantwoordelijk voor de verdere groei van de organisatie door het volledig ontzorgen van de klanten met de complete kalkzandsteen casco bouw. Zijn nuchtere kijk, praktisch oplossend vermogen en organisatorische kwaliteiten dragen bij tot verdere groei van de organisatie.

janwillem@heterenkalkzandsteen.nl

Nikki Kraal

Nikki is als office manager verantwoordelijk voor de totale back office van de organisatie. Zij zorgt voor een accurate en complete administratie van de projecten, zowel de opdrachtbonnen als de facturatie. Daarbij is zij als aanspreekpunt voor de medewerkers en onderaannemers.

nikki@heterenkalkzandsteen.nl

Bert Oosterom

Bert bewaakt als uitvoerder de kwaliteit en de realisatie van kalkzandsteen en betonmontage projecten. Hij zorgt voor heldere communicatie tussen alle betrokken partijen om de bouwprojecten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, waardoor hoogwaardige kwaliteit geleverd wordt aan onze opdrachtgevers.

bert@heterenkalkzandsteen.nl

Kranenpark

Als totaal leverancier rondom kalkzandsteen beschikken wij over een uitgebreid eigen kranenpark met meer dan 30 gekeurde kranen. Het eigen kranenpark zorgt voor een grote mate van flexibiliteit en snelheid.

Hiermee zijn wij in staat om op de bouwplaats het proces te versnellen en zo kosten voor de opdrachtgever te besparen.  Zeker in een tijd met veel verschuivingen in de planning kan dit een belangrijk voordeel zijn voor de opdrachtgever.

Gemotiveerde medewerkers welkom!

Wil je graag goed verdienen? En werken in een leuke ploeg? Lekker in de buitenlucht? Samen iets moois bouwen. Schouders eronder, je best doen, maar ook veel samen lachen. Bij een bedrijf waar alles goed geregeld is?

Ja, ik wil hier meer over weten

Matena 3
3356 LG Papendrecht
078-6414519
info@heterenkalkzandsteen.nl

Volg ons op:

Lijmen
HEKZA®
Casco montage

Prefab bouwen met de flexibiliteit
van kalkzandsteen?

PREFAKZ®

© Heteren kalkzandsteen